Over VDO Human Mobility

VDO Human Mobility is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de volledige ombouw/aanpassing van een Bedrijfsbus (Grijs kenteken) of Personenauto (Geel kenteken) naar een aangepast rolstoel/scootmobiel geschikt voertuig. Als het voertuig aangepast is, kunt u het voertuig zowel op Grijs kenteken als op Geel kenteken rijden, wanneer u hier uiteraard voor in aanmerking komt. Wij hebben altijd genoeg aanpassingsmateriaal op voorraad en wanneer u een specifieke wens heeft, dan kan het materiaal natuurlijk altijd besteld worden. U kunt altijd contact met ons opnemen en bent vanaf het begin nergens toe verplicht. Vrijblijvend vakkundig advies is een feit!

Eigen ervaring

Ik (Geert van den Oord) heb VDO Human Mobility opgericht om Senioren/Gehandicapten te kunnen helpen met de mobiliteit die deze mensen nodig hebben. Er zit een gedachte achter de reden waarom ik speciaal voor deze branche gekozen heb. Mijn jongere broertje (Stef van den Oord) is geboren met een beperking, genaamd Spina Bifida. In de volksmond wordt deze beperking ook wel ‘’open ruggetje’’ genoemd. Vanaf zijn geboorte heeft hij dus erg veel aandacht en zorg nodig gehad. Hoewel dit nu natuurlijk wel minder wordt, heeft hij het nu nog steeds nodig.

Vanaf zijn geboorte voelde ik bij mij al een sterke drang om mijn broertje met veel dingen te kunnen helpen. Dit is bijvoorbeeld begonnen bij de bestickering van zijn wielen, tot aan de aanpassingen in-en-rondom het huis. Ik zag dit altijd als een dienst die ik mijn broertje kon verlenen. Ik vond het bijvoorbeeld geweldig dat hij veel complimentjes kreeg over zijn mooie wielen, met die voetballers erop, of dat hij zijn vrienden door ons volledige huis kon begeleiden, als deze over de vloer kwamen. Het was voor mij dus altijd een soort gewoonte. Ik deed dit voor hem. Dit heeft er ook mee te maken dat ik VDO Human Mobility heb opgericht. Het geeft mij, net als bij Stef, veel voldoening om deze mensen te kunnen helpen, zodat zij gelukkig kunnen zijn in het dagelijkse leven. Een bezoekje aan de mooiste club uit Nederland hoort daar natuurlijk ook bij:
Wat kunt u verwachten?

Bij VDO Human Mobility kunt u verwachten dat bij het volledige traject meegedacht wordt met een situatie die u meemaakt. U hoeft u geen verschillende bedrijven te benaderen. Bij VDO Human Mobility bent u meteen aan het juiste adres. Hieronder leggen wij in stappen uit hoe we te werk gaan bij een volledige aanpassing:


  • We kijken met u mee naar de aanschaf van een nieuwe rolstoelauto/bus
  • Na aanschaf maken we een plan van aanpak, Wat wilt u wel/Wat wilt u niet?
  • Kiest u voor een enkele cabine bus, dan plaatsen we originele ramen in de zijkant/achterkant van uw bus!
  • Kiest u voor een stoeltje naast de rolstoelplaats, dan kunt u in onze werkplaats kiezen voor een jong gebruikte of volledig nieuwe stoel!
  • Catrollen voor een veilige zitplaats in de rolstoel, ook deze kunt u bekijken in de werkplaats. Nieuw of jong gebruikt!
  • U krijgt duidelijke uitleg over het wegenbelastingtarief waar u voor in aanmerking komt en alle bijbehorende wetgeving.
  • U ontvangt een passende offerte op maat.
  • Na akkoord van de offerte wordt de volledig aangepaste bus binnen 2/3 weken geleverd inclusief keuring van de RDW!